Afaceri

Conștienți de importanța tot mai mare din Rio de Janeiro pe piața mondială, I LOVE RIO oferă o gamă largă de informații despre economia orașului, potrivit pentru oameni de afaceri, antreprenori și economiști.


Idei utile despre cum să își desfășoare activitatea și să se angajeze cu cultura piața locală sunt furnizate, atât înțelegerea creșterea gradului de conștientizare și. Industrii Extinderea și întreprinderilor locale sunt poziționate în centrul, împreună cu tehnici și contacte utile pentru implicarea antreprenorilor locali și dezvoltarea asociațiilor de succes. Prin conectarea cititorii direct cu instituțiile și întreprinderile, site-ul promovează, de asemenea comerț și dezvoltare locală.


Fotografii Rio de Janeiro

INFRASTRUCTURĂ ȘI RESURSE


Economiile de Brazilia și Rio de Janeiro au ajuns mai puternic în ultimii zece ani: politicilor macroeconomice inovatoare, descoperirea de resurse naturale suplimentare, și reformele sociale semnificative au ajutat creșterea exporturilor și prezent Braziliei ca destinație de investiții atractiv.

Strategii pentru binele zonele subdezvoltate, susținere puternică de întreprinderi private, și de multe miliarde de inițiative pentru îmbunătățirea infrastructurii generale, cum ar fi de comunicare și de transport sunt de top pe agenda guvernelor federale, de stat și municipale - care rezultă într-un climat economic dinamic atragerea investitorilor internaționali și întreprinderile comerciale.

Agențiile guvernamentale au alocat fonduri pe o scară fără precedent pentru îmbunătățirea infrastructurii și facilități în întreaga țară, stabilind scena pentru o forță de muncă mai mare, și mai multe oportunități de investiții în viitor.

Guvernul brazilian a poziționat Brazilia ca lider global, prin oferirea de ajutor pentru țările vecine, poziția misiuni Națiunilor Unite, precum și parteneriatul cu țările africane și sud-americane pentru a dezvolta infrastructura și asociațiilor în participațiune.


Rio de Janeiro este capitala culturală a Braziliei și un important financiar, comercial, și centru de transport. După São Paulo, Rio de Janeiro este orașul brazilian cu al doilea produsul intern brut majoră în natiunii, estimate la circa 150 de milioane de reali pe an. Regiunea metropolitană reprezintă al doilea mare hub național al bogăției, și 70% din puterea economică Rio de Janeiro stat.


Beneficiind de a fi capitala Federativă a Braziliei până în 1960, timp de aproape 200 ani, Rio a evoluat într-un centru administrativ, financiar, comercial și cultural vibrant.

Orasul este acasa, la o infrastructură solidă, cu un important port maritim, un aeroport international, un aeroport intern, două linii de metrou, mai multe linii de cale ferată inter-municipale, și o rețea de transport public de sute de linii de autobuz și mii de autobuze.

Rio este sediul mari companii private și de stat financiare, telecomunicații, și de divertisment. Descoperirea recentă a uleiului în bazinul Campos a dus la Rio fiind principala bază de mai multe energie brazilian și străine, ulei, și companiile de gaz. De fapt, regiunea subsalt Braziliei, o zonă uriașă de adâncime a rezervelor de petrol sub un strat gros de sare, ar putea deține până la 100 de miliarde de barili - oferind o cerere mare pentru servicii bazate pe Rio.

Orașul este un important centru financiar-bancar, precum și activități de investiții Rio includ dezvoltare imobiliara, gestionarea fondurilor, și a doua mare piata de capital din Brazilia. Creat în 1845, bursa Rio de Janeiro, a fost prima piața de capital care urmează să fie stabilit în Brazilia, de tranzacționare de astăzi exclusiv titluri de stat.

Industria construcțiilor navale, metalurgice, rafinării, gaz și petrochimice, farmaceutice, textile, de prelucrare a alimentelor, și mobilier se bazează în oraș. În plus, de divertisment brazilian, televizor, imprimare, și organizațiile importante edituri au operatiuni in regiunea metropolitană.

Prezența unui port important dus la Rio de Janeiro a fi un hub vital al activităților internaționale de import și export, împreună cu comerțul de coastă cu alte domenii de Brazilia și America de Sud.


Turism si agrement sunt aspecte majore ale vieții economice Rio, ca orasul este o destinație majoră pentru ambele vizitatori brazilieni și străini deopotrivă, cu potențial pentru turismul internațional în continuă evoluție. Orasul este de așteptat să crească în mod semnificativ în acest domeniu, în parte ca urmare a găzduirea unor evenimente internaționale majore, cum ar fi Cupa Mondială de fotbal din 2014 și Jocurile Olimpice din 2016, care au adus un aflux de fonduri, zeci de hoteluri noi, și potențial pentru o piață deja în plină expansiune.


Litoral Rio de Janeiro de stat, are una dintre cele mai puternice turismului și a piețelor economice din lume - este, de asemenea cea mai populara destinatie pentru majoritatea celor 50 de milioane de turiști brazilieni care vacanta la nivel national in fiecare an.

Punct de vedere istoric, industria serviciilor a fost cea mai importantă parte a economiei din Rio de Janeiro, și, împreună cu comerțul mic păstrează oraș înfloritor pe tot parcursul anului. Mii de întreprinderi mari și mici fabricarea și produse alimentare, îmbrăcăminte, comerț aparate, mobilier, țigări, produse din piele, bijuterii, arte și meserii,. Recent, fabricarea de electronice si calculatoare a început să joace un rol mai puternic în economie.

Există peste 200.000 de întreprinderi înregistrate în Rio, oferind o serie de diferite produse și servicii. Marea majoritate a acestor companii sunt micro și mici, cu mai puțin de 100 de angajați. Sectoarele de servicii și administrației publice alcătuiesc peste 70% din totalul locurilor de muncă în oraș, conturi de comerț pentru aproximativ 16%, 10% și industria de construcții civile 5%.

Rio de Janeiro este de asemenea, acasa, la aproape 24.000 de companii industriale care oferă locuri de muncă pentru peste 800.000 de oameni. O clasa de mijloc mult mai mare și o economie în expansiune au condus cererea pentru tineri profesionisti cu studii superioare, ceea ce face din oraș un nou teren de oportunitate. Marci brazilian popula gospodării din America de Sud, și se extind în mod activ pe piețele mondiale, cu Rio de Janeiro și São Paulo fiind în centrul acestei extinderi.

Factori favorabili pentru investițiile actuale în Rio includ extinderea pieței interne și a cererii de produse de bază, a investițiilor în siguranța publică, marketing de înaltă calitate și platforme de evenimente și de disponibilitatea de talent.


Populația din Rio de Janeiro este de aproximativ 6,4 milioane de persoane, ajungând la aproape 12 de milioane de oameni, atunci când inclusiv zona metropolitană mai mare - o piață mai mare de consum, chiar apare atunci când, luând în considerare peste 1,6 milioane de vizitatori care vizitează Rio anual.


Specialiștii a prezis că va exista R 488 miliarde $ investit în sectorul de petrol și gaze brazilian între 2014 și 2017, iar cele mai multe acest lucru va fi concentrată în Rio de Janeiro, în cazul în care un mare de 80% din resursele țării reședința.

Rio oferă cameră pentru creștere economică și de afaceri semnificativă oportunități în industria construcțiilor navale, infrastructura rutieră, porturi, aeroporturi, telecomunicații și turism. Orasul are de-a treia cea mai mare cartier de port și de transport maritim în țară, și investiții uriașe sunt în curs de reînnoire și expansiunea.

Populația în creștere și a infrastructurii mai bună de favelas, împreună cu creșterea veniturilor din locuitorii, au atras mai mult și mai mult comerț și comerț în zonele mai puțin dezvoltate din Rio. Această nouă afacere consolidează economiile comunității locale, și crește veniturile și concret calitatea vieții locuitorilor. Studiile și datele arată că creșterea cererii generează ample oportunitate de a extinde comerțul pentru a satisface nevoile locale.

Interes crescând exponențial și angajamentul de a întreprindere de afaceri a fost îndeplinită cu eforturi concertate în guverne și organizații non-guvernamentale pentru a hrăni și sprijini dezvoltarea economiilor locale Favela, văzând în creșterea lor potențialul pentru o Rio mai puternic și mai unit. Seminarii, ateliere și discuții sunt găzduite în mod regulat pentru a promova spiritul antreprenorial și să sprijine întreprinderile existente.

Serviço Brasileiro de Apoio ca Micro e Pequenas Empresas (Service brazilian pentru a sprijini întreprinderile mici), sau Sebrae, a promovat dezvoltarea afacerilor locale în comunitățile pacificat din 1996. În 2011, a dezvoltat un proiect de susținere peste 60.000 de întreprinzători prin întâlniri, precum și ca furnizarea de consiliere și de formare vizate.


Reputația comercială Rio și potențialul a fost bucură de o stare de creștere continuă și, ca atare, stabilirea pitoresc al orașului acționează teren propice ca fertil pentru consumatori, producători, și specialiști pentru a forma peisajul internațional în domeniile lor.


În lumina a crescut interesul pentru investiții, Rio de Janeiro joacă gazdă la o serie de târguri și convenții de prestigiu în cazul în care consumatorii și producătorii schimb de idei, de rețea și de a inova. Orașul deține un Petrol si Gaze echitabil și conferințe bienale, cu peste 1500 de participanți, găzduit de Institutul de Petrol, Gaze și biocombustibili, precum și, târgul internațional Navalshore anual.

Un târg important pentru produsele de vitamine si proteine, și un altul pentru tinuta si echipamente sportive atestă pe piața puternic pentru produse legate de fitness și de sănătate. În același timp, industria modei de la Rio a fost în creștere în lățime și reputația în ultimii ani, și orașul găzduiește acum o varietate de târguri și evenimente de moda.