Gastronomie

Hrana este o componentă centrală a tapiseriei culturii Carioca, jucând un rol important în viața de familie și interacțiunilor sociale, și mărturisind la evoluția istorică a orașului.


Bijuterii gastronomice la baruri, restaurante și mesele reprezintă o societate bogată, experimental și cultural primitoare. I LOVE RIO descoperă unele dintre cele mai bune mâncăruri servite la restaurantele din oraș, de la cartiere bogate la favelas. Istoria și dezvoltarea de feluri de mâncare Carioca fundamentale sunt culese în afară și a prezentat, alături de insider privilegiat de know-how și sfaturi.


Fotografii Rio de Janeiro

Origini, Tradiții și culturii gastronomice


Meniul Metropolitan din Rio de Janeiro este în mare măsură un produs al rolului important pe care orașul a jucat în istoria Braziliei, atragerea și unind culturi din întreaga țară și din restul lumii.

Rio de Janeiro a fost capitala oficială a Imperiului și a republicii timp de secole, și a fost capitala economică și culturală de-facto a Braziliei pentru cea mai mare a existentei sale. Ca atare, orașul a găzduit politicieni, diplomați, și redevențe fiecare aducând împreună diferite gusturi și dorințe gastronomice, care influențează bucătăria locală.

În mod similar, un rezultat al comerțului Rio a salutat un aflux constant de comercianți, imigranți, politicieni, și Voyager din peste tot în lume - astăzi, gastronomie în Rio este rezultatul contribuțiilor lor respective.

Împreună cu aceste influențe, preparate din bucătăria modernă Carioca include, de asemenea epice și rețete indigene, amestecate cu ambele preparate din Africa antice și tradiții culinare tradiționale portugheze. Rezultatul este binele rețete clasice și crearea de o mare varietate de feluri de mâncare noi și unice, cu o influență europeană puternică.

Influență indigene au contribuit mai multe fructe, seminte, nuci si cum ar fi de caju, cassava, Taro, tamarind, cires, palmier, jaboticaba, Jambo, și sapodilla. Africanii au fost responsabil de gătit în coloniale Brazilia, și au introdus fasole, feluri de mâncare cele mai tipice naționale, cayenne, ulei de măsline de palmieri, creveți uscate, cartofi, Bame, și diverse ierburi folosite pentru aromă - unele dintre aceste retete african originale sunt încă pregătit în timpul comemorări locale importante, cum ar fi Zumbi dos Palmares zi.

Carioca gastronomie datorează Portugalia cele mai multe dintre rețete sale europene de bază pentru carne și fructe de mare preparate, salate, supe, deserturi, și dulciuri uscate - portughezii promovat puternic consumul de grâu și orez cu carne de vită, miel, porc, pește, supe, fructe, și legume.


Pe parcursul a orașului 450 de ani de existență, locuitorii din Rio s-au dezvoltat un episod acut minunat culinar, care încorporează influențe, gusturi si texturi din Africa și Europa, cum ar fi Feijoada, cod și multe feluri de mâncare delicioase din nord-estul Braziliei, adaptându-le la gătit indigene și ingrediente precum manioc și de nucă de cocos. În ultimii ani, o gamă diversă de culturi culinare internationale au prins rădăcini, cum ar fi sushi japonez, empanadas Mexicane și crep francez.


Din bare fermecătoare și vesele numite vânzarea produselor alimentare confort "botecos de a bucătărie high-end experimental, plăcile tradiționale braziliene la preparate din bucătăria internațională exotice, există restaurante din oraș pentru a se potrivi fiecare starea de spirit și palatului.

Globalizarea, și recenta boom-ul economic brazilian au îmbogățit și mai mult influente culinare străine, și menținând în același timp originalitatea sa, Carioca gastronomia are acum extins în mod semnificativ pentru a include unele retete remarcabil sofisticate. Gastronomie astăzi a ajuns la o asemenea importanță în Rio a duce la crearea de o varietate de festivaluri culinare anuale și concursuri, cum ar fi Festivalul de Gastronómico Rio, The Degusta Rio, și găzduirea de paste Congresului lumi ".

Bucătăria brazilian este acum una dintre cele mai bogate din lume, și în timp ce feluri de mâncare tipice regionale pot varia foarte mult pe întreg teritoriul brazilian, în Rio de Janeiro Feijoada iese în evidență, împreună cu "Leão Veloso" supa de creveți.


Feijoada, fel de mâncare național al Braziliei a ajuns la statutul de cel mai fel de mâncare național tipic și este cel mai cunoscut în afara Braziliei și un simbol de preparate din bucătăria braziliană.


Există patru tipuri principale de restaurante din Rio de Janeiro - rodizios, churrascarias, kilograme, și "a-la-carte". Având în vedere orice tip de produse alimentare, fiecare tip de restaurant oferă o ia unică și experiență în modul feluri de mâncare sunt servite și sa bucurat.

Rodizios sunt unități extrem de populare în cazul în care un preț fix este încărcat și cursuri nelimitate sunt servite la masă, fără costuri suplimentare - băuturi, cafea, și deserturi sunt de obicei taxate separat. Rodizios sunt cu adevărat iubiți de la Rio, și chiar restaurante regulate pot converti la rodizios pentru week-end-: de fapt, mai multe restaurante high-end bine stabilite oferă acum rodizios timpul orelor de masa de prânz.

Oferte Rodizio tipice includ pizza, aperitive, paste, carne și. În zonele turistice, cum ar fi Ipanema și Copacabana rodizios de sushi sunt din ce în ce acum disponibile. Rodizios poate varia de la meseni foarte accesibile și ușor de restaurante foarte scumpe și elegante.

Churrascarias sunt un tip de Rodizio, dar se specializează în servirea carne și din cauza popularității lor extreme sunt clasificate în mod normal este o clasă a lor - în aceste restaurante chelneri vin continuu la mesele și felie diferite tipuri de carne direct în plăci clienților . Un semnal de hârtie roșu și verde este dat clientilor pentru a semnala chelneri să fie păstrați sau nu mai vin.

Churrascarias oferă, de asemenea, un tabel tip bufet, unde clientii pot auto-servi diferite feluri de mâncare adverse suplimentare, cum ar fi legume, paste, risotto, pâine, brânzeturi, mezeluri, supe, condimente și. Churrascarias high-end includ, de asemenea pește și sushi pe masa bufet - pentru vegani, este posibil să însoțească prietenii lor iubitoare de carne și se bucură de o masă completă de carne gratuit doar cu feluri de mâncare laterale. Churrascarias high-end servi carne speciale, cum ar fi de iepure și de struț, fără costuri suplimentare, dar aceste feluri de mâncare nu poate fi pe meniu și trebuie să fie cerut în mod special pentru - băuturi, cafea, și deserturi nu sunt incluse în prețul fix și sunt în general, scumpe în comparație cu prețul a cursurilor.

Kg sunt restaurante unde clienții se servesc la o masă principală și apoi se cântărește plăci lor și să obțină facturate în consecință de greutate. Kg oferă de multe ori o rată de "fixo, care permite portii nelimitate, la un preț fix - în mod normal, această rată nu este clar vizibil sau publicitate și trebuie să fie întrebat despre. Cele mai multe kilograme au un Churrascaria de bază, precum și, oferind o varietate de frumos de carne. Aceste reduceri sunt, de obicei situate separat de principalele mese de produse alimentare, și carne sunt tăiate și pregătite la comanda.

Kg high-end, de asemenea, sushi oferă, ca parte a bufet - În plus, ele pot oferi sashimi de somon sau ton, dar acestea trebuie să fie întrebat în mod specific si sunt ponderate pe un fel de mancare separat, și sunt facturate la o rată mai mare.

A-la-carte sunt restaurantele tipice în care feluri de mâncare sunt ordonate de la un meniu fix - există o mare varietate de restaurante a-la-carte de la Rio, care servește preparate de la tipic brazilian la contemporan din Asia, Fusion, etnice, și vegan.


Cele cultural diverse și imaginative "a-la-carte", restaurante care linia străzile orașului sunt un alt exemplu excelent de creativitate local. Produsele alimentare japoneză a ajuns cu un aflux mare de imigranți japonezi în secolul al 20-lea și de la o opțiune de a deveni său la modă printre Cariocas.


Preparate din bucătăria franceză, în toate formele sale și mult de sofisticare sale, a fost de asemenea adoptat cu brațele larg deschise de oamenii din Rio de Janeiro. Restaurante crep abundă, și preparate gourmet parizian pot fi găsite în restaurante din Leblon și Copacabana.

Multe restaurante ofera preparate și arome din întreaga Brazilia, precum și mai largă America de Sud, care servește mâncare delicioasă peruan de origine Inca. Rio de Janeiro a adoptat alte tendințe culinare a lungul anilor, cu o gamă largă de restaurante vegetariene și vegane elegante și inventive.


În aprecierea plin de o mare afinitate și afecțiune pentru alimente și muzică Cariocas ", baruri și restaurante în Rio întrepătrund în mod obișnuit cele două, oferind clientilor cu spectacole muzicale în direct ca ei mananca. Multe dintre baruri si cluburi care linia pe străzile din cartiere, cum ar fi Lapa oferta Fermecatoare samba arată cu meniuri tradiționale alături.


În Rio de Janeiro, bogate culturi culinare ale lumii sunt topite împreună cu o poftă de mâncare jucaus, creând un meniu Carioca unic diversă și imaginativ.

Numit "Feijoada," Vasul națională a Braziliei este un fasole tocană negru, conținând până la treisprezece soiuri de carne de porc și cârnați reduceri, precum și legume opționale. Mulți istorici cred că provine din fripturi consumate în Europa de Sud, în momentul de colonizare portughez. Fasolea și carne, fierte timp de ore, sunt bogate, cremoase și unic și restaurante din oraș concurează pentru a produce cele mai bune foarte modelul de aceasta delicatesa brazilian.

Celebrul grătar brazilian, numit "Churrasco" a fost născut în statul brazilian Rio Grande do Sul, atunci când un fermier de vite de pionierat a decis să carne gratar pe frigarui de lemn peste un incendiu, condimentată exclusiv de sare grunjoasă. În timp ce grătare sunt adesea găzduite în case, restaurante din carne la grătar au câștigat cu adevărat Rio faima. Sistemul "Rodizio" (rotație) este ceea ce dă Churrascarias caracterul lor unic și de apel - un flux continuu de reduceri de carne suculente sunt aduse la mese clienților și felii în fața lor, însoțite de o gamă largă de garnituri, salate, produse de patiserie, și sushi.

Portughezii introdus pentru prima puii în Brazilia în secolul al 20-lea și la începutul Avicultura în țară a fost cunoscut sub numele de "caipira Frango", însemnând "pui rustic". Astăzi, Brazilia este una dintre cei mai mari exportatori de carne de pui din lume. Toate peste Rio, se pot găsi dovezi că Cariocas sunt bucatari pui bine versat și consumatori, și au perfecționat arta de umpluturi, precum și reducerile de expert la grătar. De mers pe jos baruri și magazine din trecut, rezidenți și vizitatori sunt întâmpinați în mod regulat de mirosul bogat și tentantă de pui întregi-scuipat prăjită.


Rio de Janeiro are o istorie de pescuit lung, și la un moment dat a avut loc titlul de cea mai mare randament de pescuit a tuturor statelor. "Bacalhau", sau Cod, este un pește foarte popular în Brazilia, iar cuvântul se referă acum la un fel de mâncare național delicat rectificata, sa bucurat de faimos la Crăciun. Bacalhau a fost introdus în Brazilia de către instanța portugheză în secolul al 19-lea începutul.


Un număr impresionant de mese fructe de mare provin de la nord-est a Braziliei. "Moqueca de Peixe," o tocană de pește care provine de la triburile indigene din Bahia, este gătită în mod tradițional în o oală de lut, cu lapte de cocos, ulei de palmier și o selecție alegere de pește. "Acarajé" este un fel de mâncare afro-brazilian minunat unic din tradiționale fasole neagră cu ochi, ceapa, sare și ulei de palmier, primul înregistrat în Bahia în 1916. Ingredientele sunt laminate într-o minge, oarecum ca un Falafel, care este apoi se taie în jumătate și servit cu o umplutură de talpa-gastei, creveți aburit, piper si salata.

Cariocas adora produse de patiserie lor, dulciuri si snacks-uri, care pot fi găsite în aproape fiecare bar, restaurant și acasă în oraș. Acestea sunt consumate la mesele de aproape toată lumea, de la magazine mici în partea de sus a favelas, pentru cine șampanie sofisticate din cartierul Posh Leblon. Una dintre cele mai iubite de produse de patiserie savuroase brazilian este "coxinha", o lacrimă-drop formă,-pui umplut, produse de patiserie moale, acoperit cu pâine-firimiturile, spune ca ar fi provenit de la São Paulo în secolul 19-lea. Cot la cot cu coxinha, se poate găsi întotdeauna o gamă largă de "pasteis", sau produse de patiserie. Acestea sunt umplute cu atât umpluturi tradiționale și contemporane, inclusiv cel mai frecvent brânză, șuncă, carne tocată și creveți.

"Brigadeiro" este dulce brazilian arhetipal - oaspete decadent la fiecare partid și popular trata în dulapuri cariocas ". Este o trufa moale și indulgent format din lapte condensat, ciocolată și unt, acoperite în stropește. Numele înseamnă "brigadă", ca un tribut adus de brigadă Eduardo Gomes, care a fugit de președinte al Republicii în 1946. dulci și snacks-uri sunt în multe feluri de bază a dietei Brazilia Ian, si ceva care Cariocas simt minunat mândrie despre.


Oricine vizitează Rio de Janeiro va fi întâmpinat de un "caipirinha" ispititoare - cocktail brazilian celebra din lamaie, gheață mărunțită, zahăr și "cachaça", un spirit trestia de zahar. Există, de asemenea întorsături delicioase pe clasic, folosind vodca in loc de cachaça și fructul pasiunii, kiwi sau mango in loc de lamaie.


Oferte de fructe Brazilia sunt unele dintre cele mai dulci și mai suculentă în întreaga lume. Numite "sucos, există o mare varietate de sucuri de fructe proaspăt făcute la ofertă în Rio: de la portocaliu tradiționale și mărul, pentru opțiunile de mai tropicale de guava, papaya, mango și fructele arborelui Jack. Sucurile de fructe sunt o componentă extrem de popular de dieta si stilul de viata Carioca. Nucă de cocos de apă este draga de locuitorii din Rio, si poate fi cumparat de la orice chioșc sau stradă furnizor de coastă.

"Açaí" este un celebru tropical "super-alimente", care pot fi consumate într-un număr de diferite forme, inclusiv sucuri, piureuri si inghetate din fructe - de multe ori stropite cu fulgi de ovaz si crocante dulce, banane, căpșuni și miere.

Indiferent de produsul alimentar sau de ocazie, bere a fost un punct de reper băutură de la Rio pentru o lungă perioadă de timp, în cazul în care primele înregistrările data consum încă din secolul al 17-lea. În prezent, la evenimente sociale toate mari, petreceri stradale și piețe zumzet, vânzătorii de stradă vinde cutii și sticle de cutii de gheață, portabile mari și localnici standuri. În mod tradițional, la fel de important ca marca de bere, asa ca este temperatura acesteia: mai rece cu atât mai bine!