Istorie

Istoria din Rio de Janeiro este profund bogat, variat și multi-cultural - Îmi place ORI arată în dezvoltarea timpurie a ritualuri și practici, sosirea alimentelor și stiluri din întreaga lume, și nașterea repere ale orașului.


Acesta oferă informații fascinante despre evoluția cartiere, originea festivaluri, petreceri, genuri, televizoare spectacole și moda, precum și instantanee evocative din trecut, din vechile plantatii de cafea din secolul al 19-lea, efervescența muzical din anii 1970 și anii 80, și festivitățile de la începutul secolului 20.


Fotografii Rio de Janeiro

Rio Minunat Oraș


Rio de Janeiro este unul dintre cele mai eclectice metropole din lume - un vast și cu adevărat unic mozaic, format din o gamă largă de peisaje sociale, culturale și fizice. Înțelegerea trecut al orașului este vitală în înțelegerea identității sale contemporane excepțională și mai multe fațete.

Istoria Rio urmează o traiectorie fascinantă: de la populație indigenă devreme pentru regula colonială portugheză, și de la o monarhie la o republică, și chiar o dictatură militară. De-a lungul diversele sale epoci importante, orașul a generat arhitectura frumoasa, arta, cultura, muzica, produse alimentare, precum și un spirit vibrant.

Mare port Rio făcut o regiune de importanță strategică vitală în comerțul cu zahăr, aur și cafea, iar statul a fost, prin urmare, realizat de capital a țării în 1763 - un titlu care a păstrat pe și în afara de aproape două sute de ani. Poziția portului și rolul orașului de capital de sunt larg considerate a fi doua dintre cele mai importanți factori în extinderea și evoluția regiunii mlăștinoase și muntoasă oarecum improbabil.

Dezvoltarea geografică a Rio este marcat printr-o extensie de la centrul istoric și dezvoltarea a trei regiuni din jurul: Zona orientate comercial de Nord, zona de sud Posh și turistic, precum și zona de vest recent dezvoltat și modern.

Regiunea cunoscută sub numele de Brazilia a fost locuita de mii de ani de populațiilor indigene care, prin unele conturi atins America din Asia, pe uscat peste Alaska sau pe mare de-a lungul Oceanului Pacific. Aceste triburi semi-nomade trăit ca vânători-culegători migranți, și nu a dezvoltat înregistrări scrise sau arhitectura monumentala, prin urmare, nu se cunosc prea multe despre istoria lor. Pentru această zi, multe locuri din zona Rio de Janeiro sunt încă denumite folosind cuvinte autohtone - faimoasa plaja "Ipanema" este un exemplu, cu "Ipanema" ceea ce înseamnă "ape rele," cel mai probabil cu referire la pescuit. Însuși cuvântul "Carioca", folosit astăzi pentru a indica locuitorii din orașul Rio de Janeiro, este derivat din cuvântul indigene OCA "Kari '' care înseamnă" Casa Albă "sau" casa omului alb. "


Zona în care tribune orașului a fost "descoperit" la 1 ianuarie 1502 în timpul unei expeditii portughez condus de Gaspar de Lemos, care credea că a ajuns la gura unui râu mare, și a numit orașul "River ianuarie" în consecință.


În 1565 generalul portughez Estacio de Sá fondat oficial orașul în încercarea de a expulza francezilor care au luptat pentru a prelua controlul de zona de 10 ani: a numit orasul "São Sebastião do Rio de Janeiro," și până la XVIII-lea lea orașul a fost numit doar "São Sebastião."

Francezii au fost expulzați cu succes doi ani mai târziu, dar a continuat să se lupte pentru poziția dominantă în următorii cincizeci de ani. Coasta din jurul Rio de Janeiro a atras coloniști portughezi și francezi, din cauza comerțului profitabil de Brazilia lemnului și zahăr, care ar putea fi efectuate prin portul.

În secolul al 17-lea orașul a fost încă dens populate de Indios indigene. De fapt, prin 1660, a fost acasă la un impresionant 6000 Indios autohtone, în comparație cu doar 750 de portugheză și 100 de africani. În secolul al 18-lea 17 si devreme târziu, orașul a devenit principalul punct comercial pentru sclavi, precum și de aur și pietre prețioase minat în statul vecin Minas Gerais, și din acest motiv in 1763 guvernul general a fost transferat de la orașul Salvador în partea de nord-est a Braziliei la Rio de Janeiro, făcând orașul capitala statului.


De-a lungul epocii coloniale portugheze, între 1,763 și 1,822, Rio de Janeiro a fost capitala Braziliei. În această perioadă, în parte din cauza statutului său capital, și în parte pentru a fi un centru vital al comerțului, Rio a atras oameni din multe părți ale lumii. Imigranții din diferite părți ale Europei, Asia, și Orientul Mijlociu stabilit activități în oraș și în zonele înconjurătoare, dând origine la cultura de asimilare care încă acum este caracteristic Rio.


În secolul al 18-lea târziu, o criză economică a lovit orașul, ca și alte țări din America de Sud au fost în competiție cu Brazilia în producția de trestie de zahăr. Mareele schimbare și averile ar transforma Rio de Janeiro în mod semnificativ în secolul următor.

Datorită războiului în curs de desfășurare lui Napoleon cu Portugalia din nou în Europa, Rio de Janeiro a devenit capitala temporară a Portugaliei între 1808 și 1821, și a fost în acest moment că curtea regala a fost transferat la Rio la bordul navelor 40. Familiei regale portugheze a ajuns în Rio în 1808, aducând de-a lungul 20.000 de membri ai Curții portughez, precum și standardele arhitecturale rafinate, artiști, studios, și academicieni, precum și dorința de biserici și practicilor diplomatice moderne.

Rio a devenit capitala imperiului brazilian în 1822, extinderea în continuare meserii și comerț cu Europa și restul lumii. În această perioadă, activitatea principală din capitala a fost producerea de cafea, ceea ce duce la crearea de diverse ferme și construirea de multe locașuri încă în existență.


Producția de cafea impulsionat semnificativ Economiei și Comerțului, și mai târziu a devenit unul dintre cele mai importante exporturile de Rio de Janeiro, făcând cafea populare în toate colțurile lumii pe o scară fără precedent.


În 1822, Războiul de Independență a început brazilian, și Rio de Janeiro a devenit capitala monarhiei noi și independent. Mai târziu, orașul a rămas ca de capital a Imperiului Braziliei până în 1889, și, în final pe parcursul anilor republicane din Brazilia până în 1960, când capitala a fost transferat la Brasília.

De-a lungul istoriei sale, Rio de Janeiro a fost inima de curente politice și intelectuale puternice și inovatoare, care au dus la desființarea sclaviei în 1888 și formarea unei republici în 1889.

Odată cu declinul de muncă forțată vitală pentru plantații de cafea și de trestie de zahar, orașul a început să primească un număr mare de imigranți din Europa și foști sclavi, atrase de potentialul de muncă plătit și între 1,872 și 1,890 populației sa dublat. Această explozie demografică a provocat o criză de locuințe care a existat de la mijlocul secolului al-XIX-lea, și așezări de locuințe precare au început să apară pe culmea dealurile orașului: aceste așezări va veni mai târziu să fie numit "favelas," acum celebru în întreaga lume din cauza aspectul lor caracteristic și contribuțiile lor importante culturale, cum ar fi muzica gen "samba" și dezvoltarea echipelor spectaculoase carnaval că parada in fiecare an din oraș.

De 1,890 aproximativ un milion de oameni trăiau în oraș, cu aproximativ un sfert fiind imigranți - aceasta în plus față de foștii sclavi din cafea și zahăr plantații eliberate în 1888 printr-un decret de prințesă Isabel.

La începutul secolului 20 Primarul Pereira Passos angajat reforme pe scară largă a structurii urbane a orașului, construirea de drumuri, căi largi și clădiri moderne, precum și furnizarea de pavaj asfalt de centrul orașului și cartierele înconjurătoare. Infrastructura a fost modelat pe arhitectura pariziana de timp, și este considerat unele dintre cele mai importante și influente munca a avut loc în istorie din Rio de Janeiro. Acest lucru este în cazul în care termenii "Cidade Maravilhosa," sau "oraș minunat," a fost născut și pentru totdeauna gravate în sufletul și identitatea orașului.

În acest moment inima orașului pune în centrul său, delimitată pe de o parte de golf de coastă, în timp ce interiorul a fost populat de alocații mici și ferme. Odată cu sosirea de energie electrică spre sfârșitul secolului 20, demografice început să se schimbe și tramvaie electrice permis oamenilor să trăiască la o distanță semnificativă de la locul de muncă, extinderea granițele orașului. Orașul vechi, aproape de mare, a fost transformat în "Centro" (Center) - regiunea de comerț și de afaceri, în timp ce materialul urban rezidențial extins de-a lungul coastei și spre interior pentru a forma zona de nord. Expansiune a trebuit să manevreze în jurul valorii de topografia specială a orașului, în cazul în care munții sunt sculptate prin văi și de marginita de plaje.


Între 1920 si 1950 și târziu de Rio de Janeiro a devenit extrem de popular cu vizitatori high-end și celebrități internaționale - a fost în această perioadă, în 1923, că celebrul Copacabana Palace Hotel a fost inaugurat, iar filme celebre au fost filmate.


Ca de la 1930 districte ocean-față de Copacabana, Ipanema si Leblon, care au fost anterior concepute de destinatii plajă, exotice, a devenit foarte apreciat locații rezidențiale, datorită deschiderii tuneluri, și sosirea linii de tramvai.

Literatura de timp lăudat de sănătate și beneficiile sociale ale scăldat aeriene și maritime de coastă și de plaj și litoral viața a devenit noul trend - marca de rafinament si petrecere a timpului liber de elită. Zona de Sud a ajuns să fie văzută ca inima culturală a orașului, acasa, la hoteluri, restaurante rafinate Grand, cinematografe, cluburi și teatre. Genul muzical "Bossa Nova" a fost născut în aceste regiuni și a înflorit în anii 1960, '70. și 80 de.


În 1960, capitala federală a fost transferat de la Rio la Brasilia, stimularea orașul pentru a găsi o nouă identitate concentrându-se pe a fi capitala culturala a Braziliei.


Crearea de tuneluri și drumuri, de asemenea, a deschis vestul întindere până litoral la evoluțiile intense. În timpul anilor 1970 zona a cunoscut un proces de urbanizare mult accelerat, permițând pături largi ale populației bogate să se mute la districtul de Barra da Tijuca, precum și mai la vest, pentru a Recreio dos Bandeirantes, acasa, la parcuri spectaculoase și plaje. Case mari, condominii, mall-uri si vile au început să populeze peisajul vest, dând naștere la cele mai multe districte modernii în oraș.

Începând din anii 1990, puterile locale au stimulat continuu evoluțiile-city la nivel, mobilizarea pe deplin a potențialului urban și ecologic al orașului, și promovarea activităților sportive cultură, timp liber și. Plajele au fost transformate în spații de petrecere a timpului liber pentru sport și activități, cum ar fi spectacole muzicale și spectacole, în timp ce muzee si galerii de arta au fost revitalizată și dezvoltate în întreaga orașului. Revitalizarea generală și culturală a orașului a inclus găzduirea de evenimente sportive importante, cum ar fi Cupa Mondială de fotbal FIFA din 2014.

Un repere importante din istoria orașului a început în 2008 cu punerea în aplicare a pacificare unităților de poliție în mai multe favelas peste Rio de Janeiro: aceste forțe niveluri semnificativ reduse de criminalitate face orașul mai sigur pentru viață, vizitarea și efectuarea de afaceri, stimularea o nouă perioada de creștere și dezvoltare și evidențierea rolului Rio noi și de prestigiu pe scena lumii.

Cultură din Rio de Janeiro este marcată de începuturile sale indigene, moștenirea de colonizare, influențe importante din o gamă largă de culturi internaționale, precum și poziționarea geografică a orașului - port, munți și plaje. Istorie unică a orașului a sculptat o într-o entitate cu adevărat organic și un loc de joacă de viață de culturi și idei.