Cultură

I LOVE RIO este pasionat de cultura, și așteaptă pentru a acoperi marea bogăție a creativității artistice ce strălucește peste orașul, în toate formele și expresiile sale tradiționale și inovatoare.


Repertoriul din Rio de Janeiro a culturii tradiționale este expusă, inclusiv festivaluri de film, spectacole de teatru, expoziții de artă, spectacole de dans și. Manifestari artistice din producții de teatru elegante la comori Favela autentice sunt expuse cititorilor, adăugând o mai mare textura portofoliul cultural al orașului.


Fotografii Rio de Janeiro

CARIOCAS SUNT SUFLETUL RIO


"Cultura" este un termen deschis și fluid care se referă la ceva produs de intelectul uman. Acesta include arta traditionala, cum ar fi de film, teatru, dans și expoziții, precum și agremente de zi cu zi, care formează esența și caracterul unei populații. Rio de Janeiro este cu adevărat bogat în moșteniri și diversitate, care combină creativitatea și de intrare.

Când Rio de Janeiro vine în minte, există o mulțime de imagini: plaje curate, fotbal, carnaval, carne barbequed, și național băutură "caipirinha" - dar, mai mult decât orice, aceasta este poporul din oraș, care fac Rio ceea ce este.

Numit "Cariocas", locuitorii din Rio formează un grup foarte divers cultural, deoarece acestea provin din diferite culturi și antropice, crezuri - cu trăsături de netăgăduit legarea cultura împreună: o stare de spirit buna, dragoste de ansamblu pentru viață, prietenie, și ospitalitate.


Deschise și primitoare, Cariocas sunt parte vitală a ceea ce face Rio astfel de destinație populară: înzestrat cu o atitudine optimistă în mod natural, oamenii de la Rio sunt unic disting prin lor zâmbet autentic, spontaneitate și natura curios.


Central la cultura generală Carioca este rolul vital pe care joaca familia și prietenii într-o singură viața altuia: aniversari sunt întotdeauna sărbătorit înconjurat de mulți prieteni și de familia extinsă, precum și orice ocazie este șansa perfectă pentru a obține împreună și de a socializa. Sport, muzică, și în aer liber însorite sunt cel mai bine sa bucurat în compania altora, și grătare de week-end sunt o discontinue de viață locale.

O parte din filosofia locale este interesul sincer în procesul de învățare despre moduri și maniere de alte părți ale lumii, și care încorporează multe elemente noi in peisajul cultural local, dând naștere la expresii mai ales Carioca, cum ar fi genul muzical Bossa Nova și o varietate de pietre gastronomice, artistice, literare și.

Un aspect care dă Cariocas spiritul lor distinct este tendința de a încorpora influente din mai multe culturi diferite într-un stil fermecător și jucăuș.

De-a lungul secolului trecut, atmosfera din spate prevăzute, peisaj frumos și cu inima deschisă de oameni de la Rio au acționat ca "muza" pentru autori mari, poeți, și compozitori cum ar fi Tom Jobin și Vinicius de Moraes, creatorii de reper Bossa Nova piesa " Garota de Ipanema "(Fata din Ipanema).

Aceleași aspecte ale orașului au atras unele dintre cei mai talentati artisti din intreaga lume, si un mare aflux de capital uman a instigat evoluțiile fenomenale în produsul cultural al orașului.


Cel mai faimos și mai vizibilă pe plan internațional expresia culturii Carioca este sărbătoarea cu adevărat spectaculos carnaval care are loc în fiecare an: mii de locuitori marș la unison parada costume foarte sofisticate la sunetul muzicii Samba.


Celebrul în întreaga lume de zeci de ani, Carnavalul de la Rio este o celebrare de cinci zile cu adevărat sălbatic și spectaculoase, care implică milioane de oameni, și pătrunzând fiecare colț al orașului, zi și noapte. A avut loc 40 de zile înainte de Paști, de carnaval începe oficial vineri și se termină de grăsime marți. Cu toate acestea, festivități pre-carnaval începe cu cel puțin o săptămână în avans, și va continua până duminică după grăsime marți.

Carnavalul de la Rio de Janeiro datează din secolul al 17-lea, atunci când nobilimea portugheză a avut loc petreceri și sărbători pe baza tradițiilor lor europene nobile. De-a lungul timpului, aceste sărbători absorbit elemente specifice culturii indigene și africane, precum și a culminat cu un amestec unic și extrem de spectaculoasă profund influențată de folclor afro-brazilian.

Dincolo de carnaval, la Rio de Janeiro o gamă largă de expresii artistice și de zi cu zi sclipici raza orașului în fiecare zi a anului, de multe ori inspirat de orașul în sine și prezența de nenumarati artisti, scriitori, muzicieni și.

Deosebit de important în Rio de Janeiro, Librării piper străzile orașului, găzduiește o gamă largă de evenimente artistice importante, cum ar fi lansări de carte, lecturi, recitaluri și discuții. Acestea sunt spații de amestec, unde oamenii de zi cu zi, artiști și intelectuali se întâlnesc și schimb de idei, precum și în cazul în care literatura și arta cu amestec de cafea, alimente, muzică, timp liber și dezbatere.

Rio a dezvoltat, de asemenea, aprecierea în ultimele decenii pentru contribuția sa la lumea artelor vizuale. Acest lucru se datorează, în parte investițiilor publice și private în galerii și expoziții din oraș: Museu de Arte do Rio (Muzeul de Arta Rio) a fost inaugurat în 2013, și găzduiește expoziții și evenimente încântătoare pe tot parcursul anului. Museu de Arte Moderna (Muzeul de Artă Modernă), precum și Cultural Banco do Brasil Centro (Bank of Cultural Center Brazilia), oferă, de asemenea, un program de expoziții recunoscute pe plan internațional.

Un alt aspect al repertoriul cultural Rio este teatrul său. De "Teatro Municipal", sau Teatrul Municipal, este una dintre clădirile cele mai izbitoare din oraș. Construit în stil baroc în Cinelandia în 1909, ea prezintă în primul rând concerte clasice, opere și balete, precum și unele teatru muzical. Institutul OI a stabilit, de asemenea, a două teatre în cartierele de Flamengo și Ipanema, care rulează o multitudine de diferite spectacole artistice, oferind un program amplu de teatru pentru publicul tânăr și vechi.


Cultura orașului poate fi, de asemenea, definit ca activitățile de zi cu zi și manierele de oamenii săi. Arta graffiti, skateboarding, pescuit și zmeu zbor sunt componente cheie ale vieții contemporane, de-a lungul Carioca în timp ce anumite expresii, gesturi, gusturi și tendințe formează țesătura comun al unei societăți bogat și unificat.


De "Jeito Carioca", sau Carioca mod, este un termen utilizat pentru a desemna celebru modul creativ, pozitivă și ingenios că oamenii din Rio obstacole abordare și adversitate.

Aceste caracteristici apar la fel de mult din zonele bogate ale orașului cum o fac din comunitățile varful dealurilor Rio. Favelas au istorii și tradiții care continuă să aibă un rol extrem de influent în formarea caracterului esențial orașului lungi, variate și vibrante.


Dezvoltare a crescut și a investițiilor în oraș au condus la crearea de evenimente care au literatura fără îndoială avansat, film și artă pe scena mondială, și acces extins la cultură în rândul locuitorilor din Rio.


"Festivalul de la Rio", care a început în 1999, este una dintre cele mai importante festivaluri de film din lume și a prezentat unele dintre cele mai mari talente din direcție, inclusiv Costa Gavras, João Pedro Rodrigues, și actorii de renume mondial, cum ar fi Samuel L. Jackson, Jeremy Irons și Helel Mirren.

Orașul găzduiește un târg de carte internațional, în cazul în care Autori Edituri, librari, cunoscatori, și entuziaști aduna pentru a descoperi și a discuta despre literatura, oferind un spațiu de comunicare provocator și fructuoasă între intelectuali și publicul larg.

În fiecare an, la Rio deține Anima Mundi, un festival de film de animație de screening sol-rupere și de îmbinare imagini animate mișcare din întreaga lume. Recunoscută de Academia Internațională de Oscar, este cel mai mare eveniment de animație în America Latină, în calitate de o platformă pentru cele mai noi si mai originale artiști din domeniu.

Pentru un week-end în fiecare iarnă, pictori, sculptori și artiști vizuali arunca deschis ușile caselor și studiouri lor în inima creatie a orașului - frumoasa și boem cartier deal de Santa Teresa - pentru un eveniment numit Arte de Portas Abertas (Open Doors Art).

Din 2003, Rio de Janeiro de stat a găzduit festivalul FLIP foarte prestigiu în oraș fermecător și istoric Paraty. Festivalul Internațional de Literatură a reunit unele dintre cele mai bune scriitori contemporani-iubit și aclamate de critici, inclusiv Julian Barnes, Don DeLillo și Hanif Kureishi.


Evidențierea aspectul religios al culturii din Rio de Janeiro, statuia iconic al lui Hristos Mântuitorul războaie de țesut maiestuos deasupra orasului, simbolizând și mărturisind legătura înrădăcinate adânc între Cariocas și credința creștină - portretizat cu brațele deschise larg, monumentul reamintește tuturor vizitatorilor natura primitoare a orașului și oamenii săi.


Brazilia este o țară foarte religioasă, și din cauza diversității populației, de multe ori religii includă influente de la catolicism, Protestantism, păgânism, european spiritism, credințe indigene și religii africane și ritualuri - evidențierea deschiderea exemplară și integrarea culturală atât Rio de Janeiro și a țării în ansamblu.

Cele două influențe mai predominante de pe credința populației sunt creștinismului european, și sacramentele și obiceiuri care au migrat în țară, împreună cu sclavii africani. Până la mijlocul lunii secolului 20 peste 90% din brazilieni au fost catolic, ceea ce face țara cea mai mare țară catolică din lume, cu o creștere rapidă în evanghelic protestantism în ultimii 50 de ani.

Sărbătorile religioase si festivitati avea loc pe tot parcursul anului, în omagiu sfinților și datele sacre de mare importanță în folcloric brazilian și istorie catolică. Toate tot parcursul lunii iunie, iulie și părți din luna august, Rio joacă gazdă la o gamă largă de părți exterioare și interioare în cinstea sfinților importante, imbuing festivitățile catolice cu muzica braziliana si afro-brazilian tradiționale și preparate din bucătăria, cum ar fi muzica Forró și o varietate de mâncăruri naționale tradiționale.