Muzică

Celebru pe tot globul pentru muzica unică, vibrantă și cultural expansiv le-a dat naștere la, Rio de Janeiro rămâne una dintre cele mai importante orase pentru dezvoltarea și difuzarea de genuri vechi și noi.


I LOVE RIO explorează epoci importante din istoria muzicala profundă orașului, prezentarea talente vechi și noi și divulgare de informații cu privire la concerte clasice și spectacole, festivaluri si petreceri pe o varietate de ritmuri, cum ar fi Samba, Forró, Jazz, Chorinho, Maracatu, și mai mult.


Fotografii Rio de Janeiro

O Parte Vitală a Carioca Culturii


Muzica este o parte esentiala a culturii Carioca - la fel de important ca și plajele și pădurile care binecuvânta Rio de Janeiro, muzica de la Rio pătrunde fiecare aspect al vieții în oraș.

Ca un oraș care trăiește, respiră și se mișcă în muzică, Rio de Janeiro se caracterizează în întreaga lume ca un altar pentru bătăi entuziaști și compozitori - Legat de religie, identitate, sărbători și un mod complet de viață, muzica găsește noi ritmuri și roluri în ziua sufletul orașului și de noapte.

Aceasta este importanța muzicii în Rio, că guvernul oraș organizează în mod curent și sponsorizează concerte gratuite și festivaluri: up-și-vin interpreți, precum și vedete braziliene și internaționale, joacă în mod obișnuit la oraș finantate evenimente. Stele, cum ar fi Rolling Stones, Rod Stewart, Black Eye Peas, Lenny Kravitz, David Guetta, Stevie Wonder, și Roberto Carlos toate au efectuat la concerte gratuite pe Copacabana sau Ipanema plaja - colectarea mulțimi uriașe și se bucură de un succes spectaculos. Ajunul Fiecare nou an, o varietate de concerte gratuite sunt organizate în mai multe locații din Rio de Janeiro, primitoare atât interpreți și public din toată lumea.


Cântăreți și muzicieni locale, naționale, sau internaționale, sunt date întotdeauna mult respect și atenție - mai multe străzi importante, bulevarde si parcuri din Rio de Janeiro sunt numite după ce liderii muzicale Carioca, care sunt foarte considerate legende și de inspirație.


Antonio Carlos Jobim, scriitor de "Garota de Ipanema," probabil cea mai de renume mondial cântec compus în oraș, este venerat de primitoare fiecare vizitator în și din teritoriul din Rio de Janeiro, ca aeroportul internațional locală este numit dupa el. Una dintre cele mai străzi tradițională în zona reper de Ipanema este numit în onoarea de Vinícius de Moraes, co-autor al același cântec.

Songs sunt îmbrățișat și a cântat în stradă, împreună cu o mașină care trece, sau în numeroasele baruri karaoke că piper oraș. Nu este rar de a asista la o mulțime de mici dintr-o dată cântând sau dansând o melodie populară doar pentru plăcerea de ea, la un bar, pe plajă, sau la un târg.


În mod similar cu ceea ce fac plajele din Rio, muzica la Rio de Janeiro poduri de multe ori diferența de vârstă și clase intre - în timpul carnaval, Samba este un egalizator socială clară, și pe tot parcursul anului de multe ori tineri și persoanele în vârstă să cânte și să danseze pentru a ritmurile aceeași cântece, în aceleași locuri.


Cariocas iubesc muzica si iubesc orașul lor - ca urmare, multe dintre versurile numeroase cântece pop, compoziții Samba, și bossa-nova pe cale Rio de Janeiro, sau dragostea lor pentru Marvelous orașului. Descris în multe feluri de iubire, Rio de Janeiro a fost, și continuă să fie, cel mai celebru Carioca muza.

Datând de la sfârșitul secolului XIX, cel mai faimos ritmul născut în Rio de Janeiro este Samba, a făcut chiar mai popular de renume international festivitățile de carnaval. Cu toate acestea, jazzy Bossa Nova a fost, de asemenea, creat în oraș și a primit o mulțime de atenție internațională, deoarece piesa 1,962 hit "Garota de Ipanema". Mai târziu, Funk Carioca, născut în favelas din Rio în anii 1980, a devenit o expresie importantă și populară a culturii locale.

Samba este o mare bijuterie din tezaurul muzical al poporului Carioca, dar acesta nu este singurul - o varietate de alte amestecuri și melodii aduce viață gamă largă de sentimente și de a descrie părți Fermecatoare la personalitatea acestui oraș sufocant.

Carnavalul este timpul pentru Samba, și Samba este vocea Carnavalul - încă, acest ton de neconfundat este găsit în jurul orașului pe tot parcursul anului. Samba este sunetul național Braziliei, și-a diversificat în numeroase alte ritmuri și expresii muzicale, cum ar fi "Samba de Breque," un Samba cu o foarte special ritm în cazul în care cantareata ar putea prezenta un nou personaj, face un monolog plin de umor scurt sau recita o mesajul în contextul compoziției. O versiune de Samba de balada, cu dansul și răsucire bucurie pentru versuri romantice, este rezultatul Samba Canção ", care a devenit destul de popular în jurul anilor 1950 și s-au adunat un număr mare de suporteri, atât producători și consumatori. De asemenea, este menționată ca la mijlocul anului Samba, pentru că este de obicei găsit în afara sezonului de carnaval.

Născut dintr-un amestec slab între Jazz și o bataie mai moale Samba, Bossa Nova este o creație Carioca iconic care a inspirat mii de artiști din întreaga lume, precum și cu o influență care continuă până în prezent.

Mai silențioase și sofisticat, denumirea în sine înseamnă "un nou mod special de a face muzică" ca "Bossa" este un calificativ de drum Carioca, și "Nova" indică o renovare și evoluție. Acesta este modul în care João Gilberto, Tom Jobim și Vinícius de Moraes, printre multe alte stele si genii muzicale, create în 1950 este ritmul care va transporta un sentiment încă necunoscut la lume.

Două rotiri de un record sunt suficiente pentru cuvintele "Bossa Nova" a veni curge de la inima cuiva la urechile cuiva - acesta este efectul pe care acest gen special, are asupra celor care-l simți, ca ritmul poate netezi toate marginile și magic plasa o audiență în țara de bucurie, căldură și culoare: Copacabana.


Sunetele prețioase de familie, prieteni, întâlniri fericite si petreceri spontane pentru care Rio de Janeiro este cunoscut poate fi identificat cu Pagode, un stil muzical foarte bine plăcut și a sprijinit, care unește și extinde toate caracteristicile cele mai iubite ale Samba - bate și versurile, cu sentimentul și posibilitatea de a implica mulțimi mici și mari într-o singură melodie pasionat.


Fiind sociabilitate una dintre trasaturile culturale mai importante ale poporului Carioca, atunci când vine vorba să te bucuri de muzică toată lumea se alătură partidului, dacă acesta este de a face sau de-a lungul cântând: in Rio natura gregar de muzica este extrem de important ca este ritmul în sine.

O bataie moderne descendent din favelas și preluarea de posturi de radio și cluburi de noapte este Funk Carioca, uneori doar cu numele "Funk". Acest ritm include componente ritmice din electronice, Samba, Hip Hop și rap. Este foarte popular în mai tineri mulțimile datorită melodii ușor de reținut și interpreți proeminente, precum și amestecurile create de DJ care fuzionează acest gen cu alți reprezentanți ai muzicii dance din lume.


Rio de Janeiro este acasa, la peste 160 de cartiere, și, bineînțeles, multe dezvoltat o identitate muzicala clar - fiind acest lucru în termeni de unități, ritmuri populare locale, sau ambele.


Unele cartiere sunt în special marcate de tobe, cum ar fi Lapa, centrul boem al orașului, unde se găsesc unele dintre cele mai bune restaurante și baruri informale. Multe Cariocas și vizitatori aleg Lapa să se alăture în distractiv de dans și savurând delicii Rio de. În această parte a orașului punct de reper se află unele dintre cele mai renumite și tradiționale unitățile unde Samba trăiește, și în cazul în care toată lumea se intepati de albine dans.

Alte județe se concentreze pe diferite ambiante și stiluri - Ipanema este acasa, la o serie de instituții tradiționale Bossa Nova, și Gazdele trăiesc spectacole de zi cu zi. De asemenea, în Ipanema, sunt mai multe centre și magazine culturale, în cazul în care vizitatorii pot găsi cărți, înregistrări și memorabilia din istoria și viața celor mai mari exponenți și genul în sine.

Industria muzicală braziliană este auto-sustenabil: există suficiente muzicieni și compozitori din scena pentru a produce ceva pentru fiecare gust în public care, având în vedere comunitatea mare și o largă varietate de genuri, este o realizare remarcabilă. Acesta este, de asemenea, motivul pentru care muzica braziliană este atât de bine cunoscut în întreaga lume, și de ce calitatea este atât de mare și semnătura, astfel inconfundabil.


Muzica live in Rio de Janeiro este un alt de icoane mari din oraș, și este sărbătorită ca Sugar Loaf Mountain, statuia lui Hristos Mântuitorul, sau trotuar alb-negru de Copacabana soare.


Concerte sau la scară largă evenimente muzicale sunt doar o parte din peisajul muzical orașului - fie că este vorba de celebrarea începutul unei faze, o sărbătoare națională sau locală, scandând pentru victoria unei echipe de fotbal sau de sărbători religioase, Cariocas alătura cu bucurie inimile lor și voci în coruri spontane.

Muzica din Rio este o parte fundamentală a identității Carioca a - înțelegerea acest lucru permite un vizitator să înțeleagă mai bine viața orașului, și pentru a crea o legătură mai profundă cu localnicii. Stiind un pic despre cultura și patrimoniul muzical din Rio de Janeiro va primi cel mai mare, cel mai cald zâmbet din orice Carioca.